Standard lunch för Karps

Antingen havregrynsgröt eller pannkaka är det som gäller till lunch hos oss.

Vad äter ni?

Be the first to like.

Leave a Reply

Att bygga en bra garderob/Jumpsuit från Monki

Jag tycker om kläder som man kan ha mycket användning för. Kläderna ska gärna fungera i lekparken, kontoret och på fest. Då är det lättare att betala lite mer om man vet att de kommer till användning.

Jumpsuit är kanske inte världens mest praktiska plagg, men den här skulle jag nog kunna köpa ändå. Mönstret tycker jag mycket om men framförallt så tycker jag om modellen. Lös och ledig men inte för bylsig, lägg också till att den känns lite kimononspirerad och jag är absolut såld.

Den skulle kunna matchas med sommarens it-sko, mules, så är du redo för coctailpartyt. Väljer du istället ett par slipins/eller annan sandalmodell så kan du använda den i lekparken. 

På bilden matchas den med ett par slipons, perfekt för kontoret eller varför inte på citysemestern när du ska promenera långt och mycket.

Bilder: other&stories, monki och vagabondshoes

Att behöva en semester/Härliga vardag!

I natt vaknade vi av att ett av barnen hade magsjuka. Vi torkade spya i tre olika rum. Jag tycker att det är väldigt bra gjort att en och samma person drar spyor på så många olika ställen. Tummen UPP! 

Än så länge är det bara ett barn som är sjukt, jag vill inte ha några fler sjuka. 

Just nu ser vi på barn-tv och samtidigt surfar jag runt på internet och drömmer mig bort på en semester aningen till Franska rivieran eller varför inte Los Angeles. Självklart åker jag utan både magsjuka och trötthet!

Då skulle de här fyra prylarna få hänga med i resväskan. 

Bild: other&stories

Nyponskalmjöl/Hemmalagade energibars

I fredags testade jag baka egna energibars. 

De blev väldigt goda och jag tänker att det är ett bra tilltugg på förmiddagen och eftermiddagen när sockersuget sätter in.

Här kommer recpetet:

1 dl nyponskalmjöl

1dl solroskärnor

1dl havregryn

50g torkade tranbär

100g finhackade torkade fikon

100g finhackade hasselnötter

2krm salt

50g smör

1dl honung

2 äggvitor

Ugnen 175 grader. Täck en form (20x20cm) med bakplåtspapper. Rör samman allt utom smör, honung och ägg. Låt stå på sidan. Blanda smör och honung i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Sjud sedan i några minuter, ta av kastrullen från värmen. Låt smeten smalna och vispa sedan ner äggvitan. Vänd ner smeten i grynblandningen och blanda noga. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 45-50 min. Låt kallna helt och skär sedan upp i portionsbitar.

#girlsingantrugger/Några otroligt grymma plagg.

I juli i år lanserar Gant en serie kläder som heter girls in gant rugger. Iden föddes genom hashtagen girlsingantrugger där tjejer/kvinnor runt om i världen klär sig i Gantrugger herr eller ett herrinspirerat mode och hashtaggar sina blider på Instagram med #girlsingantrugger.

Jag skulle hemskt gärna vilja köpa hela looken i mitten, helt jädra perfekt om jag får säga det själv.

bild: Gant

Vart du ska gå i Berlin/Bästa shoppingstråken/Turist javisst!

På lördagen hade vi fritid i Berlin och valde att åka ut från själva centrum, (14 stationer med U-bahn!). 

I Berlin är det inte alls svårt att åka tunnelbana. Det är gott om skyltar och helt okej med folk. En dagsbiljett på U-Bahn kostade 6.70 euro, vilket är värt pengarna om du ska åka många stationer.

Om du inte vet vart du ska så är det bara att fråga om vägen, alla är hjälpsamma och bra på engelska.

Vi hoppade av på Alexander Platz och fortsatte sedan gå förbi det stora varuhuset och vidare till Rosa Luxemburgstrasse. Där startade vi upp dagen med en kaffe och kaka på ett helt underbart fik, Kaffemitte. 

Sen fortsatte vi att strosa vidare, vi hoppade in i alla butiker som verkade någorlunda intressanta. I detta område av Berlin finns det alldeles på tok för många butiker som verkar intressanta och vi hade tyvärr alldeles för lite tid.

Men några av de butiker som vi hann i och som jag kan rekommendera är:

14 oz, riktigt bra kläd och skobutik med helt fantastisk service. Hur ofta blir du bjuden på CocaCola, kaffe eller mineralvatten i en affär i Sverige?! Här hittade jag ett par skor som jag testade och blev kär i, men 390 euro kändes lite väl dyrt. Men otroligt snygga och välgjorda skinnkängor och så här i efterhand borde jag självklart ha slagit till.

En stor adidasbutik, med de allra senaste modellerna. Jag fastnade för dessa som jag tidigare bara sett på Instagram. Det är fantastiska färger och mönster, köp om ni har möjligt och gillar färg.

RedWingshoes, en butik som säljer de flesta modeller från Red Wing Shoes. Att bara sticka in näsan och känna läderdoften räcker för en skonörd som mig.

Superdry, schyssta collegekläder i färgstarka tyger och tuffa tryck.

En Sisleybutik som hade en trädalle i entrén. Vilken härlig känsla att gå in i en hel skog!

Acne har en av sina butiker här i området. Den är inte speciellt stor men jag tyckte att de hade det mesta.

Urban Outfitters, Weekday och H&M hittar du också här.

Ja som ni förstår så finns det väldigt många butiker i detta område av Berlin. Det gäller bara att ha tiden att gå in i alla småbutiker och sen självklart en rejäl shoppingbudget.

Ett väldigt bra basplagg/att vända och vrida på sina kläder

Förra veckan var jag på modevisning och lyckades vinna ett presentkort på Carizma.

Jag köpte en svart långklänning i ett tunnare bomullsmaterial. En svart klänning har man alltid nytta av i garderoben. Under resan till Berlin/Gorzow hade jag användning av den två kvällar. 
En av kvällarna matchade jag den med mönstrade sidenbyxor och den andra kvällen med ett rackarns läckert halsband. Två helt olika outfits med en och samma klänning. Det är perfekt när man är på resa att kunna med enkla medel byta utseende på ett och samma plagg.

Tunna guldringar/H&M/Accessoarer

Innan jag åkte till Berlin och Gorzow shoppade jag några nya ringar. Jag kände att jag behövde några bra accessoarer som kan liva upp en outfit.

Jag har länge sökt efter ett gäng nätta ringar i rimlig prisklass. Jag hittade dessa på H&M och är väldigt nöjd. 

De kommer att användas flitigt i sommar till det mesta, vardag som fest. 

Hem ljuva hem

Gorzow

Nu sitter vi på Arlanda på väg hem från Berlin. Det har varit fantastiskt roliga intressanta men också intensiva 5 dagar.

Jag har inte hunnit uppdatera bloggen i den omfattningen jag hade velat, men tiden har bara inte funnits.
Nu får ni istället stå ut med några inlägg i rad från resan.
I torsdags åkte vi till Gorzow i Polen, där besökte vi en sulfabrik och åt middag på en fantastiskt trevlig restaurang. Det var en ganska bra bit att gå från vårt hotell, så det var tur att jag valde bekväma skor. Restaurangen låg alldeles vid floden Warta som flyter genom den gamla delen av staden.
Till förrätt åt vi plockmat, olika sorters skinkor, korvar, fyllda paprikor, sallad, ostar och två olika sorters bröd. Varmrätten bestod av oxfile. inlagda gurkor och potatis. Till varmrätten serverades en senapssås med aningen lite för stark smak, allt annat smakade superduper gott.

Godmorgon!

Uppstigen och klar, klockan är 04:30 och det är dags att bege sig till gaten. 

När jag stiger upp så här tidigt sover jag inte så bra, jag kommer definitivt att sova på planet.
Men jag och de andra brudarna är laddade, jag tror att det kommer att bli en toppenresa.

Skitsnack med brudarna!

Just nu sitter jag, Cajsa, Sara, Lena och surrar skit. Snart är det dags att gå och lägga sig. Imorgon är det tidig uppstigning, 4 ringer väckarn.

Då drar vi minsann till Berlin!