Klimat nej matkompensation

Tada, peppad av allt skriveri om Göteborgsvarvet har jag varit ute och sprungit. Inte på långa väg 2,1 mil, men väl 3 km!

Eftersom det mesta här i livet handlar om att kompensera, äter vi hamburgare och strips till middag.

Fattar ni, matkompensation för hurtig springtur?!

Jag tror att det blir godis till efterrätt! Vad gör ni för att kompensera?

 

Be the first to like.

Leave a Reply

Kafferosteriet//Ett riktigt bra ställe

Under våran semester har vi hunnit med en massa olika strapatser. En av de bättre var mitt och Mattias besök på Kafferosteriet, ett underbart ställe på Österlen.

Här kan du självklart dricka gott kaffe men också äta den godaste pizzan. Jag har aldrig smakat någon bättre pizza i hela mitt liv. Den var stenugnsbakad, toppad med supergoda korvar och lagom mängd ruccola.

Dessutom har hotellet en helt fantastiskt fint inredd lobby, som att kliva in i ett mysigt vardagsrum. 

Har ni vägarna förbi så är det helt klart att tvärbromsa och sladda in på gården. 

Greta tipsar/Finfina sneakers inför skolstarten

Jaha, då kom den sista dagen på semestern. Imorgon startar hösten på riktigt, förskola för Greta och jag och Mattias beger oss till jobbet.

Greta köpte ett par alldeles egna Air Max på semestern. De passar perfekt att förgylla vardagen med, själv studsar jag nog fram med mina Nike Huarache. Jag tror inte att jag har haft skönare skor. 

Hur gör ni för att förgylla vardagen?

Leopardmönstrad från topp till tå

Eftersom det var ett bra tag sedan jag bloggade har jag några dagens outfitbilder i arkivet.

Först ut är den här, helmatchad leopard från topp till tå. 
På tal om leopard, har ni sett Fru Blankens senaste skor. Hur fina som helst, dessutom är hela skon gjord i läder. Det är verkligen inte vanligt nuförtiden. Jag tycker att det är väldigt kul med kvinnor som satsar på sin passion, lycka till Blankens!

Först ut//Fru Karp Gidlöf tipsar//Emporia

Efter nästan två veckors roadtrip runt i Sverige har vi hittat hem. Vi hann med Österlen, helt underbart ställe, Växjö och sist Stockholm.

Lite shopping hann vi självklart med!
I Malmö besökte vi Emporia, stort, rent, bra parkering, många affärer och bra restauranger.
Gallerian passar perfekt för barnfamiljer eller bilturister som vill ha sin dos av shopping samlat på ett och samma ställe.
Butikerna som vi besökte: 
Upphausade ungdomsbutiken: Hollister. Definitivt inget för mig. Butikslokalen var väldigt mörk och tröjorna magkorta. Men jag förstår att tonåringarna älskar den, rätt musik och bra priser.
En klassiker: Footlocker, urusel service men det är svårt att slå deras sneakers sortiment. Greta köpte ett par Nike Air Max och var så lycklig över att få betala de själv. Det ska jag lägga på minnet när hon grinar över shoppingen som tonåring. Här fick jag ett par Nike Huarache som jag har spanat på ett bra tag, snygg, skön och alldeles underbar.
Illum Bolighus, där ville jag ha precis allt som fanns i hyllorna. Men framförallt fastnade jag för ett par supersuperfina koppar från Royal Copenhagen. 
Någon jättestor dam och herrklädesbutik som jag inte kommer ihåg vad den heter. Här fick jag beröm för mitt reafynd från Monki. Alltid kul när butikspersonal eller vanliga människor på gatan ger komplimanger. Annars samsades de flesta stora klädmärkerna på hyllor och galgar, men det är inte riktigt läge att dra fram stora plånboken när man är på familjesemester. 
Vi hade också möjlighet att äta goda dumplings på en av restaurangerna på mattorget. Bra service, goda dumplings. Det var bara ett problem och det stod jag och Mattias för. Otroligt dålig kommunikation vilket resulterade i alldeles för mycket mat. Men bättre det än för lite.
Jag ska tillägga att vi hade sagt innan att vi inte skulle gå på någon affär som vi har hemma i Umeå, allt för att effektivisera shoppingen.

Utsvängt är min nygamla hangup.

Vilken härlig respons, både på instagram, @frkarp och i verkliga livet jag har fått för mina brallor som jag klickade hem i början av veckan.
Jag har länge varit på jakt efter ett par utsvängda jazzbrallor och blev väldigt glad när jag hittade detta par. Här matchas jag dem med linne och converse, men det känns som att de kommer att bli mina nya sommarfavoriter!

Long time no see/Viktigt för mig/Mode

Nu var det ett bra tag sedan ni fick ett nytt inlägg. Här kommer ett efterlängtat.

Såklart bjuder jag på mode, för det är ju faktiskt mitt bästa!

Lördagsvacker

Här kommer en bild på lördagens kläder. Jag känner verkligen att jag inte har nån pepp alls att bjuda på några längre blogginlägg just nu, så håll tillgodo.

Fröknäcke in the making

Självklart ska ni få receptet på fröknäcket som jag bakade imorse.

Sätt på ugnen, 175 grader.

1dl bovetemjöl/1dl majsmjöl/1 dl sesamfrön/1/2 dl solroskärnor/1/2 dl pumpakärnor/2 msk olivolja/2 1/2 dl kokande vatten/flingsalt att strö på

Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt oljan och kokande vatten. Lägg ut en bakplåtspapper på en plåt. Fördela ut smeten i ett tunt lager. Jag använde en plastpåse för att trycka ut degen. Strö på flingsalt, skär i lämpliga rutor och sätt in i ugnen. Grädda i ca 30 min. Låt brödet kallna sen så bryter du i skårorna. Förvara torrt och svalt.

Gott!

Bästa kombon/Jeans & Tshirt

Ett par schyssta jeans och en skön tshirt. Det är allt som behövs för att jag ska känna mig snyggt klädd.

Kontrasterna gör helheten/Njuta av en skogspromenad

Den här helgen har jag inte suttit speciellt mycket framför datorn eller för den delen Instagram.

Jag försöker att minska tiden för sociala medier så att jag kan vara mer med min familj. Det är inte alltid så lätt eftersom jag samtidigt tycker om att följa mina vänner i deras vardag.

Igår jobbade jag på butiken och hade en väldigt rolig stund både med alla trevliga kunder och min otroligt duktiga chef. 

Solen sken och det var löningshelg, två kombinationer som gjorde att det var en hel massa spring i trappan nertill lagret. Tiden gick snabbt och hips vips var jobbdagen slut.

Idag har jag och Greta varit med min mamma och hennes väninna på landet. Där har vi njutit av stillhet, fågelsång och en och annan fluga.

Det är så lätt att ta med sig Greta på en promenad i skogen och prata om myror, barr och fåglar. Självklart underlättar det när solen skiner och man kan knata runt i fleecetröja och gummistövlar. Dagar som dessa vill jag flytta ut på landet, odla egen potatis och lyssna på fågelsång. Allting känns så mycket lättare när det är fint väder, varm sol och glada barn.

Samtidigt så tycker jag om att jobba i butiken, med fart och fläkt och snabba beslut. Men självklart så är det kontrasterna som gör helheten!