En av Greta doppresenter

Greta fick jätte många fina doppresenter, här kommer en av dem. Perfekt vas att ta fram när trädgårdens blommor blir inplockade av henne.

Bredvid ett superdoftljus, Voluspa!

Be the first to like.

Leave a Reply

Lördagsstassen på.

Lördag betyder jobb för mig. 

Jag hade på mig mina absoluta favvobrallor, reafyndet från Monki. Ovanpå de satt Backklänningen som ett schmäck. 
Nu sitter jag bakom datorn och laddar inredningstips till vårt nya boende, det är bara en dryg månad bort. 

Ett ekologiskt schampo & balsam från Rahua.

I våras fick jag i present, schampo och balsam från Rahua. Jag har använt hårprodukterna enda sedan dess och är verkligen nöjd med dem.

Produkterna är ekologiska och innehåller Rahuaolja från Amazonas, som tros vara orsaken till urbefolkningens tjocka och glansiga hår.

De är dyra, schampot kostar ca 300:-, balsamet kostar något liknande, men otroliga dryga, (kanske ska jag här tillägga att jag tvättar håret en gång varannan vecka), schampot håller på att ta slut nu, men balsamet har jag väldigt mycket kvar av.

En perfekt julklapp eller present att önska sig.

(Går)Dagens!

En dagens från Stockholmsresan.

Som jag skrev tidigare så är det flyttkaos för familjen men innan vi flyttade norrut så hann jag och maken med en helgresa till Stockholm.

Vi hade bokat in oss på Story Hotel, Riddargatan, ett supertrevligt lite mindre hotell som har väldigt bra läge. I Stockholm hann vi med två restaurang besök och lite shopping på det. En perfekt helg med väldigt lite måsten och väldigt mycket njut.

Helt enkelt en bra uppladdning inför flytten, jo vi hade fått flytthjälp och köpte flyttstäd men ändå, flyttkartongerna tömmer sig inte själv.

Så vad ska jag då komma till, jo en dagens outfit från Stockholmsresan.

Bästa förklaringen till urkass uppdatering!

Här kommer förklaringen till urkass uppdatering av bloggen. 

Vi har flyttat inte bara till ny lägenhet utan också ny stad. Så just nu är den gamla lägenheten till största delen nedpackad i kartonger vilket gör att livet begränsas allt från matlagning till garderobsfynd.
Vi börjar sakta med säkert komma på plats, men eftersom vi har köpt ett nytt boende som vi snart får tillgång till så kommer det att dröja ett litet tag till innan vi har kommit tillrätta.
Så till dess hoppas jag att ni hänger kvar och har lite överseende över kaos i vardag och blogg.

Kafferosteriet//Ett riktigt bra ställe

Under våran semester har vi hunnit med en massa olika strapatser. En av de bättre var mitt och Mattias besök på Kafferosteriet, ett underbart ställe på Österlen.

Här kan du självklart dricka gott kaffe men också äta den godaste pizzan. Jag har aldrig smakat någon bättre pizza i hela mitt liv. Den var stenugnsbakad, toppad med supergoda korvar och lagom mängd ruccola.

Dessutom har hotellet en helt fantastiskt fint inredd lobby, som att kliva in i ett mysigt vardagsrum. 

Har ni vägarna förbi så är det helt klart att tvärbromsa och sladda in på gården. 

Greta tipsar/Finfina sneakers inför skolstarten

Jaha, då kom den sista dagen på semestern. Imorgon startar hösten på riktigt, förskola för Greta och jag och Mattias beger oss till jobbet.

Greta köpte ett par alldeles egna Air Max på semestern. De passar perfekt att förgylla vardagen med, själv studsar jag nog fram med mina Nike Huarache. Jag tror inte att jag har haft skönare skor. 

Hur gör ni för att förgylla vardagen?

Leopardmönstrad från topp till tå

Eftersom det var ett bra tag sedan jag bloggade har jag några dagens outfitbilder i arkivet.

Först ut är den här, helmatchad leopard från topp till tå. 
På tal om leopard, har ni sett Fru Blankens senaste skor. Hur fina som helst, dessutom är hela skon gjord i läder. Det är verkligen inte vanligt nuförtiden. Jag tycker att det är väldigt kul med kvinnor som satsar på sin passion, lycka till Blankens!

Först ut//Fru Karp Gidlöf tipsar//Emporia

Efter nästan två veckors roadtrip runt i Sverige har vi hittat hem. Vi hann med Österlen, helt underbart ställe, Växjö och sist Stockholm.

Lite shopping hann vi självklart med!
I Malmö besökte vi Emporia, stort, rent, bra parkering, många affärer och bra restauranger.
Gallerian passar perfekt för barnfamiljer eller bilturister som vill ha sin dos av shopping samlat på ett och samma ställe.
Butikerna som vi besökte: 
Upphausade ungdomsbutiken: Hollister. Definitivt inget för mig. Butikslokalen var väldigt mörk och tröjorna magkorta. Men jag förstår att tonåringarna älskar den, rätt musik och bra priser.
En klassiker: Footlocker, urusel service men det är svårt att slå deras sneakers sortiment. Greta köpte ett par Nike Air Max och var så lycklig över att få betala de själv. Det ska jag lägga på minnet när hon grinar över shoppingen som tonåring. Här fick jag ett par Nike Huarache som jag har spanat på ett bra tag, snygg, skön och alldeles underbar.
Illum Bolighus, där ville jag ha precis allt som fanns i hyllorna. Men framförallt fastnade jag för ett par supersuperfina koppar från Royal Copenhagen. 
Någon jättestor dam och herrklädesbutik som jag inte kommer ihåg vad den heter. Här fick jag beröm för mitt reafynd från Monki. Alltid kul när butikspersonal eller vanliga människor på gatan ger komplimanger. Annars samsades de flesta stora klädmärkerna på hyllor och galgar, men det är inte riktigt läge att dra fram stora plånboken när man är på familjesemester. 
Vi hade också möjlighet att äta goda dumplings på en av restaurangerna på mattorget. Bra service, goda dumplings. Det var bara ett problem och det stod jag och Mattias för. Otroligt dålig kommunikation vilket resulterade i alldeles för mycket mat. Men bättre det än för lite.
Jag ska tillägga att vi hade sagt innan att vi inte skulle gå på någon affär som vi har hemma i Umeå, allt för att effektivisera shoppingen.

Utsvängt är min nygamla hangup.

Vilken härlig respons, både på instagram, @frkarp och i verkliga livet jag har fått för mina brallor som jag klickade hem i början av veckan.
Jag har länge varit på jakt efter ett par utsvängda jazzbrallor och blev väldigt glad när jag hittade detta par. Här matchas jag dem med linne och converse, men det känns som att de kommer att bli mina nya sommarfavoriter!