Klart vi firar nationaldagen!

Iallafall med gratis frakt från Babyshop. Erbjudandet gäller tom 10/6.

 

Kanske ska jag klicka hem den här? Bild från Babyshop.

 

Be the first to like.

Leave a Reply

Ytterligare en dagens/Acne så långt ögar når

Så långtifrån glöggmingel och julpartyklädd som man kan komma.

Det här är mitt bästa dagens! Jeans, tshirt,  sweatshirt och ett par kängor. 

Jag krånglar sällan till det och har som så många andra småbarnsföräldrar väldigt lite tid att lägga på mina egna kläder på morgonen. Då är det perfekt att köra på säkra kort som man vet funkar och som man trivs i.

Glöggmingel & julmys//Mixmatcha för att skapa känsla

Nu när det börjar närma sig jul brukar julfesterna och glöggminglen dugga tätt. Då är det kul att klä upp sig och känna sig extra fin.

Jag är ingen klänningsmänniska men skulle absolut kunna tänka mig att köpa den här fina spetskjolen från Lindex. Sen matcha den med finfin tshirt och små pälspumps. Det får inte bli för fint utan hellre en perfekt blandning.

Väskan är underbar och dyr, men jag tänker mig den som en investering eller ett drömköp. 

Bilder: Grandpa, Lindex, Natalie Schuterman och other&stories

Att hitta tillbaka till boklådorna//Önska sig julklappar

Idag har jag varit på Akademibokhandeln och kikat runt på lite böcker som jag gärna önskar mig av tomten.

Jag har fastnat för två vegetariska kokböcker. Den ena boken är skriven av den duktiga bruden som skriver bloggen Hur bra som helst och i den hittar du gluten, mjölk och sockerfria recept. Friendly Food heter kokboken. 
Den andra boken, Mera Vego har jag inte läst om så mycket men att äta mer vegetarisk mat tror jag inte alls är någon dum ide.
Jag tycker också att det är bra om vi startar att köpa lite böcker igen, inte bara digitalt. Det är bra för barn och för den delen också vi vuxna med några riktiga böcker att bläddra i. Dessutom så är det ett bra sätt att stödja författarna, inte bara läsa deras bloggar alldeles gratis.

En söndag i snön//MOLO//Tävlingsvinsten uteblev

I fredagskväll snöade det rejält och nu har vi ett tjockt okej inte sååå tjockt men lagomt vitt täcke på marken.

Söndagen spenderades i Hermelinsparken och där gjorde vi snögubbar och passade på att kasta snöbollar. Tyvärr så träffade varken jag, Greta eller för den delen Mattias våra uppställda kaffemuggar så vinsterna uteblev. Jag hade vunnit en stol, Mattias ett grafikkort och Greta en ny leksak. 

Greta är alltjämnt färgglad, i bästa vinteroverallen från Molo. Overallen är supersuper varm och dessutom i princip vattentät. du köper den här, välvärd sin dryga tusenlapp. Det här är Gretas tredje säsong så kvaliteten är inte heller något att klaga på.

Ett riktigt bra mellanmål/Froosh/Smoothies

Min senaste hangup är utan tvekan smoothies från Froosh.

Det är ett perfekt mellanmål att ha med sig till jobbet, lägg till en frukt eller två så klarar jag mig mycket bra till middagen.

En favorit är ingefära och morot.

En snyggare vardag/Dagens outfit/Gant

Det gäller att passa på när man har en helfigursspegel på arbetet.

En dagens kommer här:

Sweatshirt/Gant, armebrallor/garderobsfynd och skinnkängorna/Dr Martens

Ett trevligt möte på en medioker restaurang//Savoy

Nu är helgen snart slut och det har varit en lugn helg. Igår stod en middag med en vännina på schemat annars har det varit familjetid.

Jag och min vännina åt middag på det relativt nyöppnade hotellet Savoy. Förutom att de hade tappat bort vår bokning och efterrätten smakade sisådär så var det ett trevligt besök. 

Jag tror inte att det hade spelat så stor roll vad vi åt eller vart eftersom vi surrade oavbrutet, ni vet så där det lätt blir om du inte har sett en nära vän/väninna på ett bra tag.

Deras meny bestod av norrländska specialitéer och man kunde välja antingen hel eller halvrätter. Det tycker jag är ett mycket trevligt koncept då jag ofta vill smaka många olika rätter när jag är på restaurang. Den här gången valde jag renrygg och renblodpudding. 

Den första rätten var supersuper god och jag hade kunnat valt den i helrätt och skippat blodpuddingen. Men det är ju alltid lätt att vara efterklok. Väninnan valde potatisgnocchi och kronärtskocka med svamprisotto.

Till efterrätt så valde vi varsin glass/sorbetkula, jag calvadosglass och väninnan svart aroniasorbet. Efterrätten var fruktansvärt medioker men som sagt med ett trevligt sällskap så går det mesta ned.

Summa summarum, nästa gång väljer vi en annan restaurang men låter det inte gå så länge tills nästa besök. Det är ju så himla trevligt att surra lite med en kär gammal vän.

Greta tipsar//bra vinterskor till barn//Sorel

Nu börjar det bli kallare på dagarna och barnen behöver varmare skor. 

I år har vi köpt ett par Sorelskor till Greta. Jag tycker att det är en mycket bra vintersko eftersom det är en innesko i ull som går att ta ut och torka om kängan blir blöt. 

Gummeringen runt om är också helt perfekt i snö och slask, ett minus för de mindre barnen är att kängan är tung om man jämför med andra barnskor i små storlekar.

Hembakt är godast!

Igår kväll passade jag på att baka lite mjukbröd. Jag har inte bakat något sen vi flyttade, det beror till största delen på att vi har allt nedpackat i kartonger eftersom vi snart flyttar igen, men också lite lathet.

Men som sagt igår bakade jag småfrallor, inget recept följde jag utan tog det som fanns i skåpet och blandade hejvilt. Vetekli, vetemjöl, sirap, rågsikt, linfrön, ljummet vatten och torrjäst var ingredienserna.

Resultatet blev riktigt bra och nu har vi mjukbröd några dagar framöver. Egentligen äter vi hårdbröd på veckodagarna och på helgerna mjukbröd, men imorgon kommer mamma och hon muttrade så mycket sist över tomma skafferier, så nu finns det mjukbröd i frysen.

En bubbligare tisdag.

Eftermiddagen har bestått av jobb och direkt efter det möte på Gretas förskola. 

Då var det extra välbehövligt med färdiglagad mat och ett glas bubbel när jag kom hem.

Tack bästa Mattias för att du supportar när det behövs som bäst!