Dagens shopping.

Jag tror att jag slog nånsorts rekord idag, två minuter, okej säg tre minuter så långtid tog det att köpa mina solbrillor. Jag är dessutom sjuktnöjd!

Extremt glassiga!

Be the first to like.

Leave a Reply

Utsvängt är min nygamla hangup.

Vilken härlig respons, både på instagram, @frkarp och i verkliga livet jag har fått för mina brallor som jag klickade hem i början av veckan.
Jag har länge varit på jakt efter ett par utsvängda jazzbrallor och blev väldigt glad när jag hittade detta par. Här matchas jag dem med linne och converse, men det känns som att de kommer att bli mina nya sommarfavoriter!

Long time no see/Viktigt för mig/Mode

Nu var det ett bra tag sedan ni fick ett nytt inlägg. Här kommer ett efterlängtat.

Såklart bjuder jag på mode, för det är ju faktiskt mitt bästa!

Lördagsvacker

Här kommer en bild på lördagens kläder. Jag känner verkligen att jag inte har nån pepp alls att bjuda på några längre blogginlägg just nu, så håll tillgodo.

Fröknäcke in the making

Självklart ska ni få receptet på fröknäcket som jag bakade imorse.

Sätt på ugnen, 175 grader.

1dl bovetemjöl/1dl majsmjöl/1 dl sesamfrön/1/2 dl solroskärnor/1/2 dl pumpakärnor/2 msk olivolja/2 1/2 dl kokande vatten/flingsalt att strö på

Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt oljan och kokande vatten. Lägg ut en bakplåtspapper på en plåt. Fördela ut smeten i ett tunt lager. Jag använde en plastpåse för att trycka ut degen. Strö på flingsalt, skär i lämpliga rutor och sätt in i ugnen. Grädda i ca 30 min. Låt brödet kallna sen så bryter du i skårorna. Förvara torrt och svalt.

Gott!

Bästa kombon/Jeans & Tshirt

Ett par schyssta jeans och en skön tshirt. Det är allt som behövs för att jag ska känna mig snyggt klädd.

Kontrasterna gör helheten/Njuta av en skogspromenad

Den här helgen har jag inte suttit speciellt mycket framför datorn eller för den delen Instagram.

Jag försöker att minska tiden för sociala medier så att jag kan vara mer med min familj. Det är inte alltid så lätt eftersom jag samtidigt tycker om att följa mina vänner i deras vardag.

Igår jobbade jag på butiken och hade en väldigt rolig stund både med alla trevliga kunder och min otroligt duktiga chef. 

Solen sken och det var löningshelg, två kombinationer som gjorde att det var en hel massa spring i trappan nertill lagret. Tiden gick snabbt och hips vips var jobbdagen slut.

Idag har jag och Greta varit med min mamma och hennes väninna på landet. Där har vi njutit av stillhet, fågelsång och en och annan fluga.

Det är så lätt att ta med sig Greta på en promenad i skogen och prata om myror, barr och fåglar. Självklart underlättar det när solen skiner och man kan knata runt i fleecetröja och gummistövlar. Dagar som dessa vill jag flytta ut på landet, odla egen potatis och lyssna på fågelsång. Allting känns så mycket lättare när det är fint väder, varm sol och glada barn.

Samtidigt så tycker jag om att jobba i butiken, med fart och fläkt och snabba beslut. Men självklart så är det kontrasterna som gör helheten!

Att bygga en bra garderob/Jumpsuit från Monki

Jag tycker om kläder som man kan ha mycket användning för. Kläderna ska gärna fungera i lekparken, kontoret och på fest. Då är det lättare att betala lite mer om man vet att de kommer till användning.

Jumpsuit är kanske inte världens mest praktiska plagg, men den här skulle jag nog kunna köpa ändå. Mönstret tycker jag mycket om men framförallt så tycker jag om modellen. Lös och ledig men inte för bylsig, lägg också till att den känns lite kimononspirerad och jag är absolut såld.

Den skulle kunna matchas med sommarens it-sko, mules, så är du redo för coctailpartyt. Väljer du istället ett par slipins/eller annan sandalmodell så kan du använda den i lekparken. 

På bilden matchas den med ett par slipons, perfekt för kontoret eller varför inte på citysemestern när du ska promenera långt och mycket.

Bilder: other&stories, monki och vagabondshoes

Att behöva en semester/Härliga vardag!

I natt vaknade vi av att ett av barnen hade magsjuka. Vi torkade spya i tre olika rum. Jag tycker att det är väldigt bra gjort att en och samma person drar spyor på så många olika ställen. Tummen UPP! 

Än så länge är det bara ett barn som är sjukt, jag vill inte ha några fler sjuka. 

Just nu ser vi på barn-tv och samtidigt surfar jag runt på internet och drömmer mig bort på en semester aningen till Franska rivieran eller varför inte Los Angeles. Självklart åker jag utan både magsjuka och trötthet!

Då skulle de här fyra prylarna få hänga med i resväskan. 

Bild: other&stories

Nyponskalmjöl/Hemmalagade energibars

I fredags testade jag baka egna energibars. 

De blev väldigt goda och jag tänker att det är ett bra tilltugg på förmiddagen och eftermiddagen när sockersuget sätter in.

Här kommer recpetet:

1 dl nyponskalmjöl

1dl solroskärnor

1dl havregryn

50g torkade tranbär

100g finhackade torkade fikon

100g finhackade hasselnötter

2krm salt

50g smör

1dl honung

2 äggvitor

Ugnen 175 grader. Täck en form (20x20cm) med bakplåtspapper. Rör samman allt utom smör, honung och ägg. Låt stå på sidan. Blanda smör och honung i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Sjud sedan i några minuter, ta av kastrullen från värmen. Låt smeten smalna och vispa sedan ner äggvitan. Vänd ner smeten i grynblandningen och blanda noga. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 45-50 min. Låt kallna helt och skär sedan upp i portionsbitar.

#girlsingantrugger/Några otroligt grymma plagg.

I juli i år lanserar Gant en serie kläder som heter girls in gant rugger. Iden föddes genom hashtagen girlsingantrugger där tjejer/kvinnor runt om i världen klär sig i Gantrugger herr eller ett herrinspirerat mode och hashtaggar sina blider på Instagram med #girlsingantrugger.

Jag skulle hemskt gärna vilja köpa hela looken i mitten, helt jädra perfekt om jag får säga det själv.

bild: Gant