Godmorgon godmorgon!

 

Be the first to like.

Leave a Reply

#girlsingantrugger/Några otroligt grymma plagg.

I juli i år lanserar Gant en serie kläder som heter girls in gant rugger. Iden föddes genom hashtagen girlsingantrugger där tjejer/kvinnor runt om i världen klär sig i Gantrugger herr eller ett herrinspirerat mode och hashtaggar sina blider på Instagram med #girlsingantrugger.

Jag skulle hemskt gärna vilja köpa hela looken i mitten, helt jädra perfekt om jag får säga det själv.

bild: Gant

Vart du ska gå i Berlin/Bästa shoppingstråken/Turist javisst!

På lördagen hade vi fritid i Berlin och valde att åka ut från själva centrum, (14 stationer med U-bahn!). 

I Berlin är det inte alls svårt att åka tunnelbana. Det är gott om skyltar och helt okej med folk. En dagsbiljett på U-Bahn kostade 6.70 euro, vilket är värt pengarna om du ska åka många stationer.

Om du inte vet vart du ska så är det bara att fråga om vägen, alla är hjälpsamma och bra på engelska.

Vi hoppade av på Alexander Platz och fortsatte sedan gå förbi det stora varuhuset och vidare till Rosa Luxemburgstrasse. Där startade vi upp dagen med en kaffe och kaka på ett helt underbart fik, Kaffemitte. 

Sen fortsatte vi att strosa vidare, vi hoppade in i alla butiker som verkade någorlunda intressanta. I detta område av Berlin finns det alldeles på tok för många butiker som verkar intressanta och vi hade tyvärr alldeles för lite tid.

Men några av de butiker som vi hann i och som jag kan rekommendera är:

14 oz, riktigt bra kläd och skobutik med helt fantastisk service. Hur ofta blir du bjuden på CocaCola, kaffe eller mineralvatten i en affär i Sverige?! Här hittade jag ett par skor som jag testade och blev kär i, men 390 euro kändes lite väl dyrt. Men otroligt snygga och välgjorda skinnkängor och så här i efterhand borde jag självklart ha slagit till.

En stor adidasbutik, med de allra senaste modellerna. Jag fastnade för dessa som jag tidigare bara sett på Instagram. Det är fantastiska färger och mönster, köp om ni har möjligt och gillar färg.

RedWingshoes, en butik som säljer de flesta modeller från Red Wing Shoes. Att bara sticka in näsan och känna läderdoften räcker för en skonörd som mig.

Superdry, schyssta collegekläder i färgstarka tyger och tuffa tryck.

En Sisleybutik som hade en trädalle i entrén. Vilken härlig känsla att gå in i en hel skog!

Acne har en av sina butiker här i området. Den är inte speciellt stor men jag tyckte att de hade det mesta.

Urban Outfitters, Weekday och H&M hittar du också här.

Ja som ni förstår så finns det väldigt många butiker i detta område av Berlin. Det gäller bara att ha tiden att gå in i alla småbutiker och sen självklart en rejäl shoppingbudget.

Ett väldigt bra basplagg/att vända och vrida på sina kläder

Förra veckan var jag på modevisning och lyckades vinna ett presentkort på Carizma.

Jag köpte en svart långklänning i ett tunnare bomullsmaterial. En svart klänning har man alltid nytta av i garderoben. Under resan till Berlin/Gorzow hade jag användning av den två kvällar. 
En av kvällarna matchade jag den med mönstrade sidenbyxor och den andra kvällen med ett rackarns läckert halsband. Två helt olika outfits med en och samma klänning. Det är perfekt när man är på resa att kunna med enkla medel byta utseende på ett och samma plagg.

Tunna guldringar/H&M/Accessoarer

Innan jag åkte till Berlin och Gorzow shoppade jag några nya ringar. Jag kände att jag behövde några bra accessoarer som kan liva upp en outfit.

Jag har länge sökt efter ett gäng nätta ringar i rimlig prisklass. Jag hittade dessa på H&M och är väldigt nöjd. 

De kommer att användas flitigt i sommar till det mesta, vardag som fest. 

Hem ljuva hem

Gorzow

Nu sitter vi på Arlanda på väg hem från Berlin. Det har varit fantastiskt roliga intressanta men också intensiva 5 dagar.

Jag har inte hunnit uppdatera bloggen i den omfattningen jag hade velat, men tiden har bara inte funnits.
Nu får ni istället stå ut med några inlägg i rad från resan.
I torsdags åkte vi till Gorzow i Polen, där besökte vi en sulfabrik och åt middag på en fantastiskt trevlig restaurang. Det var en ganska bra bit att gå från vårt hotell, så det var tur att jag valde bekväma skor. Restaurangen låg alldeles vid floden Warta som flyter genom den gamla delen av staden.
Till förrätt åt vi plockmat, olika sorters skinkor, korvar, fyllda paprikor, sallad, ostar och två olika sorters bröd. Varmrätten bestod av oxfile. inlagda gurkor och potatis. Till varmrätten serverades en senapssås med aningen lite för stark smak, allt annat smakade superduper gott.

Godmorgon!

Uppstigen och klar, klockan är 04:30 och det är dags att bege sig till gaten. 

När jag stiger upp så här tidigt sover jag inte så bra, jag kommer definitivt att sova på planet.
Men jag och de andra brudarna är laddade, jag tror att det kommer att bli en toppenresa.

Skitsnack med brudarna!

Just nu sitter jag, Cajsa, Sara, Lena och surrar skit. Snart är det dags att gå och lägga sig. Imorgon är det tidig uppstigning, 4 ringer väckarn.

Då drar vi minsann till Berlin!

Att våga göra ingenting.

Eftersom jag ofta endast jobbar förmiddag har jag mycket tid att umgås med Greta.

På eftermiddagarna försöker jag ta med Greta ut i friska luften. Vi är antingen i sandlådan på våran gård eller i en lekpark i närheten.
Greta tycker det är kul att vara ute, gräva i sanden, leka med geggamoja och åka rutchkana eller gunga. Idag passade jag på att ta med mig mellanmålet ut i lekparken. En litet extra äventyr med filt och picknick.
För mindre barn behöver man inte göra det så avancerat, ”bara” vara är en alldeles perfekt eftermiddag. Det gäller som förälder att våga göra ingenting, som ibland är svårt nog för oss vuxna. 
Vi vill gärna göra det bästa för våra barn, men glömmer bort att det ofta räcker med att spendera våran tid med barnen.

Fullsprutt i baken eller segstartad måndag.

Måndagar känns alltid lite speciella. Antingen gillar man dem för att det betyder en nystart eller så ogillar man de för att det är så många dagar kvar till helgen.

Jag tillhör det första gänget, mina veckor börjar alltid med fullsprutt i baken för att sedan koppla av turboenergin ju längre veckan lider.
Idag har jag jobbat, handlat, gått på stan, tvättat, lagat middag och bakat cheesecake. 
Däremellan har jag lekt med bästa G i sandlådan och byggt lego. 
Här det, det här som kallas multitasking eller som bidrar till att kvinnor med småbarn känner sig sönderstressade och känner sig otillräckliga?!
Imorgon ska jag göra så lite som möjligt, allt för att ladda batterierna till på onsdagkväll då jag och mina två vänner åker på en weekendresa.

Rouget som sitter där det ska.

Jag skulle vilja tipsa er om ett bra rouge. Det är fantastiskt bra pigment och finns i många fina färger. 

Jag köpte det i en orangefärg, Marabas Orange som jag använder i stort sett varje dag.

Ni hittar det hos other&Stories och det kostar 120:-.